De Muller, Tarragona Do Solera 1926 Garnacha

Druiven

100% Garnacha Blanca

  

Wijnhuis

De Muller is een wijnhuis dat in 1851 is opgericht door Don Augusto De Muller y Ruinard de Brimont. Deze Don Augusto was een lid van de Champagne-familie De Ruinard uit Reims. Hij zag mogelijkheden in Tarragona, nadat vele wijnhuizen in zijn regio verwoest waren door de Phylloxera-epidemie. In de haven van Tarragona werd een mooie wijnkelder gebouwd, waar Don Augusto zich specialiseerde op het maken van versterkte wijnen.

 

Vinificatie

De wijnen van De Muller worden op originele wijze gerijpt. Als eerst worden de wijnen traditioneel gerijpt op vat. Hierna wordt er gebruikt gemaakt van de Solera methode, een deel van de wijn wordt jaarlijks gebotteld en het andere deel wordt ververst. Op deze manier ontstaat een mengsel van wijn die zowel levendig als mooi gerijpt is. 

 

Smaak

Dit is een zeer oude wijn uit Priorat met delicate aromas en zijn uitstekende smaak. Kastanje bruine kleur met oranje reflecties. Hoge viscositeit. Diep en krachtige aroma, met een warm en aangenaam gevoel met enkele eiken hints. De smaakt ontwikkelt zich in de richting van caramel sensaties met toast in de afdronk. Perfect te combineren met gebakjes, taarten confiterie, thee koekjes, noten en rozijnen.

20,0% alc.

€ 92,00

€ 87,00

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen1