Over ons


Het wijnbedrijf met een passie voor heerlijke en eerlijke wijnen, die wij graag met u willen delen.

 

Landgoed de Prinsenkamp beschikt over exclusieve en biologische wijnen. Zo bestaat ons assortiment uit rode, witte, rosé en dessertwijnen, champagnes en een klein aanbod van port. Goede wijnen met scherpe prijzen!

 

Onze wijnen zijn voornamelijk van wijnhuizen die met zeer veel passie bijzondere en exclusieve wijnen maken.

 

Wij beschikken over een aanbod van biologische wijnen. Dit betekent dat er geen chemische bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt bij het produceren van de wijn. Wij bij Landgoed de Prinsenkamp staan midden in de natuur. Een natuur die ons aan het hart is en waar wij bewust bij stil willen staan.

 

We kunnen u vanzelfsprekend niet dwingen maar als u fraaie wijnen van bekende tophuizen tegen een mooie prijs wilt hebben dan moet u zeker rondneuzen in ons unieke assortiment.


Hoe is Prinsenkamp Wijn tot stand gekomen?

Zoals voor velen geldt ook voor ons dat onze wijnhandel is ontstaan uit onze persoonlijks passie voor wijn. Nadat wij privé een aardige wijncollectie hadden opgebouwd en meerdere wijncursussen gevolgd kwam de vraag van familie en vrienden of wij ook geen mooie voordelige wijnen aan hen konden leveren. En zo ontstond Prinsenkampwijn.nl.


Onze wijnwinkel

In 2013 hebben wij het nieuwe beheergebouw op De Prinsenkamp in gebruik genomen. Vanaf dat moment hebben wij in het beheergebouw onze wijnwinkel gevestigd. Hier kunnen wij klanten ontvangen en beschikken wij over een goede opslagruimte voor onze wijnen.

 

In de winkel staan hebben wij de meer gangbare wijnen staan. Dit zijn wijnen in de wat lagere prijsklasse tot ongeveer €20,- maar zijn zeker geen wijnen van lagere kwaliteit!  Wij verkopen immers alleen maar goede wijnen met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

 

Bent u nieuwsgierig geworden? Kom dan een keer langs!

Op zaterdag kunt u vrijblijvend van 09:00-15:00 langs komen. 

Wilt u doordeweeks langskomen? Laat ons dat even weten, dan staat u niet voor een dichte deur.  


Onze wijnkelder

Onze wijnkelder is al wat langer in gebruik dan de wijnwinkel. In de wijnkelder staan onze exclusieve wijnen, champagnes en dessertwijnen.

 

Het bewaren van de wijnen in de wijnkelder heeft een aantal belangrijke voordelen. Zo is de kelder vrij van trillingen, heerst er een constante temperatuur, is er geen licht en is de luchtvochtigheid ook constant.

 

Dat de kelder vrij is van trillingen is belangrijk. Trillingen zijn namelijk niet bevorderend voor flessen wijn. Trillingen zorgen er namelijk voor dat de moleculen in de wijn verstoord raken. Een beetje trilling maakt niet direct een groot verschil maar omdat wij in de kelder wijnen bewaren die in theorie over twintig, dertig of veertig jaar het beste opengemaakt kunnen worden, loop je over zo’n lange tijd wel een risico dat de wijnen dan verpest zijn.

De constante temperatuur is ook belangrijk voor wijnen die lang bewaard blijven. Het is belangrijk dat er sprake is van een constante temperatuur tussen de 10 en 14 graden. Dit is de perfecte temperatuur voor een fles wijn. Als de temperatuur te hoog is dan zal de wijn zich sneller ontwikkelen. Klinkt positief, maar de balans van de wijn zal verstoord raken en echt niet meer zo lekker zijn als dat hoort te zijn. Wij maken gebruik van een koelsysteem in de wijnkelder zodat de temperatuur optimaal blijft. 

 

Ook is het van belang dat het lekker donker is in een wijnkelder. Licht is namelijk schadelijk voor de wijn. Wat gebeurt er? De wijn zal sneller verouderen en de kleur van de wijn veranderd. 

 

En als laatst is een hoge luchtvochtigheid top. De kurk droogt dan niet uit en zal dan ook niet gaan lekken. Dat is ook de reden waarom de wijnen liggend worden bewaard. Op die wijze blijft de wijn in contact met de kurk en droogt die niet uit.  

 

Tot snel!

 

Met een gastvrije groet,

 

Landgoed de Prinsenkamp.