HEERLIJK STOOFPOTJE


Ingrediënten

150 gram sjalotjes;

500 gram rundvlees;

1 rode paprika;

150-200 gram winterwortel;

2 eetlepels olijfolie;

200 gram champignons;

2 eetlepels olijfolie;

2 eetlepels tomatenpuree;

125 gram spekreepjes;

1 eetlepel bloem;

2 deciliter rode wijn;

1 takje rozemarijn;

1 deciliter runderbouillon;

2 takjes tijm;

Laurierblaadje;

Peper en zout.

 

Bereidingswijze

Vooraf moeten eerste sjalotjes worden gepeld en gehalveerd. Daarna moet de wortel worden geschild en in plakjes worden gesneden. Maak de paprika schoon en snijdt ook deze in stukjes. Vervolgens moeten de champignons schoongemaakt worden, ook deze moeten gehalveerd worden.

Er kan in een pan een beetje olie worden gedaan en verhit deze. Doe vervolgens de spekjes in de pan en bak deze uit. Haal ze vervolgens uit de pan. Bak daarna het vlees in stukken in de pan, net zo lang tot het bruin wordt. Het vlees moet wel in stukken zijn gesneden. Dan kunnen de sjalotjes samen met de wortel stukjes worden toegevoegd. Bak deze zal omscheppend ongeveer 5 minuten mee. Dan moet ook de tomatenpuree erbij.

Alles kan bestrooid worden met bloem. Het geheel kan op smaak worden gebracht met peper en zout. Voeg de tijm, het laurierblad, de rozemarijn, de wijn en de uitgebakken spekjes toe. Doe ook de bouillon erbij. Stoof dan het vlees op een laag vuur, doe het deksel erop. Net zo lang tot dat de pan helemaal gaar is. 10 minuten voor het einde moeten de paprika en de champignons worden toegevoegd.

Als het geheel klaar is kan het uit de pan worden geschept en verdeeld worden over de borden.

 

Eetsmakelijk!