Deze Amarone is het resultaat van de expertise van de familie Allegrini. Het is een echte klassieker die traditie en terroir tentoonstelt. De wijn heeft een zeer imposante structuur en
diepte.Zowel in de neus, als in de mond aroma's van rijp ... (meer lezen)
Zoals de naam al aangeeft volgens goede traditie gemaakt, maar wel met de kennis en kunde van vandaag de dag. De druiven zijn sangiovese (80%) aangevuld met lokale bijna vergeten druivenrassen
zoals de colorino aliegiolo met zijn expressieve ... (meer lezen)
Een Chianti Classico Riserva met een lange geschiedenis, deze wordt vanaf eind jaren vijftig gemaakt, alleen in de goede wijnjaren oftewel de topjaren. Intense dieprobijnrode kleur, in de neus al
heel gelaagd met tonen van rood fruit en ker ... (meer lezen)
Deze Chianti Classico Roberto Stucchi is vernoemd naar de wijnmaker van het domein en is de broer van de eigenaresse. Granaatrood van kleur met wat flarden paars. Redelijk expressief qua neus,
waarbij het zwoele rijpe kersenfruit de overhand ... (meer lezen)
In vroeger tijden en dan hebben we het over de Middeleeuwen werd de sangiovesedruif 'San Zoveto' genoemd, deze wijn noemen ze nu Sangioveto, van 100% sangiovesedruiven dus. De wijn wordt alleen
in goede wijnjaren gemaakt van de allerbeste dr ... (meer lezen)
Vin San Laurentino Vino Dulce van Castello di Bossi is een edelzoete wijn uit de beroemde Italiaanse wijnregio Toscane. De wijn rijpt 8 jaar (!) op kleine 25 liter eikenhouten vaten. De Dulce is
amber, goudkleurig met prachtige crème-achtige ... (meer lezen)
100% Chardonnay.
Een diepgele kleur met bleek gouden highlights. In de neus fruitig en rijk met complexe aroma's en een brede, omhullende structuur. De periode van rijping in grote Oostenrijkse houten vaten geeft
een gevarieerde regen ... (meer lezen)
100% Chardonnay.
De wijn heeft een diepgele kleur met gouden highlights. In de neus een fijn, intens boeket met tonen van amandelbloesem en reinette appels. Licht gekruid en met een hint van broodkorst. In de
mond verleidelijk en eleg ... (meer lezen)
De nebbiolodruiven voor de Barbaresco van Gaja waren van oudsher afkomstig van verschillende wijngaarden. Zo deed Angelo’s vader, grootvader en diens vader daarvóór dat ook al. Hoewel de jonge
Angelo aan deze traditie geen einde zou maken, h ... (meer lezen)
De druiven van de verschillende gaarden worden apart geoogst, vergist op roestvrij stalen vaten en gedurende 12 maanden in houten vaten gelagerd. Daarna vindt het blenden plaats, gevolgd door nog
eens 18 maanden lagering op foeders (grote ei ... (meer lezen)
De drie gebruikte druivenrassen worden apart geoogst, 15 dagen vergist en gedurende 12 maanden gerijpt op nieuwe en gebruikte eikenhouten fusten. Daarna wordt de wijn geblend en volgt nog een
half jaar flesrijping.
Complex, f ... (meer lezen)
De druiven worden elk afzonderlijk in 15 dagen vergist in roestvrijstalen tanks. Hierna rijpt de wijn gedurende 12 maanden in oude barriques. Daarna wordt de wijn geblend en gebotteld en rijpt
hij enkele maanden op fles.
Een ... (meer lezen)
De druiven voor deze Langhe DOC zijn afkomstig uit Barbaresco, Treiso en Serralunga. Een van die percelen gaf de naam aan de wijn, genoemd naar zijn voormalige eigenaar Moresco. Was dit in de
oogsten van vóór 1998 nog een wijn waarin nebbiol ... (meer lezen)
Een merlot uit de bergen bij Alto-Adige is dat wel wat? Ja dat is verdraaid wel wat en goed gemaakt bovendien door Alois Lageder. Helder robijnrood van kleur In de neus een geprononceerd
karakter, de wijn komt jong, schoon en vief over met d ... (meer lezen)
Een blend van cabernet sauvignon en cabernet franc met een diepe, tamelijk intense granaatrode kleur met donkere schitteringen. Uitgesproken en krachtige aroma's in de neus, herfstbos,
plantaardig en kruidig. In de smaak donkere bessen, vlez ... (meer lezen)
Fonkelend strogele kleur, met wat lichtgroene schakeringen. Verfijnde neus met aroma's van onder andere subtropisch fruit. Frisse zuren, elegante fruittonen, licht tot medium bodied mondgevoel.
Chardonnay zonder opsmuk, zuiver en puur.
... (meer lezen)
Helder robijnrood van kleur In de neus een geprononceerd karakter, de wijn komt jong, schoon en vief over met donker bessenfruit, wat pruimenaroma's en de peperigheid krijg je erbij. Alles
typisch merlot dus. In de mond een fijne fruitsmaak, ... (meer lezen)
Klein groen zweempje in deze strogele wijn met een lichte schittering. Heel verfijnd fruitig aroma met kenmerkend voor de pinot bianco uit de streek Alto-Adige appel- en perziktonen. In de smaak
een licht fruitdruivige smaak, heel elegant, h ... (meer lezen)
Dit heeft Harold Hamersma erover te zeggen in De Grote Hamersma 2014: Benchmark Pinot Grigio. Van grootmeester Alois Lageder. Spatzuiver bergwit. Hyperfruit, besjes, perzik, iets limoen en een
heel verfijnde zachte afdronk. Lijkt in niets op ... (meer lezen)
Lageder krijgt het voor elkaar om jaarlijks een kwaliteitsslag te maken. In de wijngaarden wordt nagenoeg uitsluitend biologisch-dynamisch gewerkt. De etiketten op de flessen zijn hiermee in
lijn. Ze vormen een mooie symbolische brug tussen ... (meer lezen)
100% Biologisch dynamisch, Demeter gecertificeerd en de naam Tenutæ Lageder op de fles. Meer respect voor de natuur, onze aarde, mede gezien als onderdeel van een groter planetair universum is
haast niet denkbaar. Lageder is hierin echt een ... (meer lezen)
100% Biologisch dynamisch, Demeter gecertificeerd en de naam Tenutæ Lageder op de fles. Meer respect voor de natuur, onze aarde, mede gezien als onderdeel van een groter planetair universum is
haast niet denkbaar. Lageder is hierin echt een ... (meer lezen)
100% Biologisch dynamisch, Demeter gecertificeerd en de naam Tenutæ Lageder op de fles. Meer respect voor de natuur, onze aarde, mede gezien als onderdeel van een groter planetair universum is
haast niet denkbaar. Lageder is hierin echt een ... (meer lezen)
100% Biologisch dynamisch, Demeter gecertificeerd en de naam Tenutæ Lageder op de fles. Meer respect voor de natuur, onze aarde, mede gezien als onderdeel van een groter planetair universum is
haast niet denkbaar. Lageder is hierin echt een ... (meer lezen)
Uitzicht: robijnrood, diepe granaat reflecties.
Neus: intens, hints van rode en zwarte bessen, kaneel, absint en snuiftabak.
Mond: elegant en volle, omhullende en fluweelzachte tannines, een laatste pittige smaak.
... (meer lezen)
Barbaresco Serragrilli van Marchesi di Barolo komt uit de gemeente Barolo in de Italiaanse wijnregio Piëmonte. In 1895 begon Pietro Abbona te werken in de wijnkelders van het voormalige kasteel
van Marquis Falletti, de grondlegger van de inm ... (meer lezen)
Barbera d'Alba Peiragal van Marchesi di Barolo komt uit de Piemonte. Peiragal is een oud dialect woord uit de Barolo gemeenschap dat doelt op een heuvel met uitstekende samenstelling, een goede
helling die bestaat uit kalkrijke compacte gron ... (meer lezen)
Intense geur met vleugjes rozen, vanille, drop, kruiden en geroosterde eik. Granaatrode kleur en een volle en elegante smaak. Door de mooie structuur is deze wijn heerlijk bij rood en
gestoofd vlees.
Volle, rode kleur. De verleidelijk geur geeft uiteenlopende aroma's van rode en zwarte bessen, chocolade, drop, laurier met een omsluitende fijne frisheid. In de uitbundige maar soepele smaak met
fluwelige tanninen, presenteert zich een scal ... (meer lezen)
De kleur van de Susumaniello Masseria Li Veli is intens robijnrood met een lichtpaarse gloed. De geur geeft verfijnd rood fruit als framboos, zure kersen en zwarte bessen afgewisseld door
dropjes, rabarber en leer. In de uitbundige en elegan ... (meer lezen)
De Verdeca- (90%) en Fiano Minutolo-druiven (10%) staan in dertig jaar oude wijngaarden en worden in de derde week van september met de hand geplukt en in kleine kratjes vervoerd. Ze worden
direct naar grote koelcellen gebracht om uiteindeli ... (meer lezen)
Als druiven nog maar net 'gekneusd' zijn loop het eerste sap weg, dit heeft de zuiverste smaak en geeft de karakteristieken van de Vernacciadruif het beste weer, dit noemt men ook wel de bloem of
Fiore. Zeer aromatisch van geur verleidt deze ... (meer lezen)
Deze Amarone komt voort uit een nieuw project van de Pieropan familie en kan nu al een klassieker genoemd worden. Grootse rijke en gelaagde Amarone wijn met veel concentratie. Schitterend
donkerrobijnrood van kleur met een weelderige en zo k ... (meer lezen)
De Ruberpan van Pieropan is een rijke maar elegante rode wijn uit de DOC Valpolicella superiore in de Veneto wijnregio. Gemaakt van de druivensoorten corvina veronese, corvinone en croatina
veronese is dit een wijn met een geparfurmeerde neu ... (meer lezen)
De Calvarino wijngaard van het wijnhuis Azienda Agricola Pieropan ligt in het hart van de Soave Classico regio en vormt - sinds de aankoop ervan in 1900 - de kern van het landgoed van de familie
Pieropan. De grond hier dateert terug tot in h ... (meer lezen)
Nationaal en internationaal wordt Pieropan gezien als schoolvoorbeeld van de kwaliteit die de Soave kan bieden. Uit de heuvels, met een vulkanische bodem gemengd met klei, gelegen nabij het
pittoreske stadje Soave. Helder, lichtgelig met een ... (meer lezen)
De wijngaard ‘La Rocca’ ontleent zijn naam aan het naburige middeleeuwse kasteel dat hoog boven het stadje Soave torent, iets ten oosten van Verona. De wijngaard is ommuurd. Geen overbodige
maatregel omdat men hier de druiven extra lang laat ... (meer lezen)
Deze Pelagrilli vernoemd naar de wijngaard is gemaakt van een tikkeltje rijpere druiven en van druiven van wat jongere wijnstokken (tussen de 5 en 15 jaar oud) en dat levert een volwaardige
Brunello op, die jong al heel toegankelijk is. Mooi ... (meer lezen)
Vandaag de dag staat Sassicaia bekend als één van de meest vooraanstaande rode wijnen van geheel Italië. Samen met Ornellaia van Tenuta dell'Ornellaia, is het de meest gezochte wijn van Toscane!
Saillant detail is het feit dat een deel van d ... (meer lezen)
De wijngaarden van Guidalberto zijn gelegen in de Maremma, nabij tussen Cecina en Bolgheri, vlakbij de Middellandse zee. Tenuta San Guido heeft ervoor gezorgd dat het stadje Bolgheri zo beroemd
is geworden. De wijngaarden zijn oud en hoog-en ... (meer lezen)
De Le Difese van Tenuta San Guido is een blend van Cabernet Sauvignon en Sangiovese. De wijngaarden van Le Difese zijn gelegen in de Maremma, nabij tussen Cecina en Bolgheri, vlakbij de
Middellandse zee. Tehuta San Guido heeft ervoor gezorgd ... (meer lezen)
Deze Barbera bevat een robijnpaarse kleur, een intense smaak van rijpe rode en zwarte kersen geconcentreerd met vanille en kruidigheid. d'Alba Scarrone is rijkelijk
bevat met tannines, finesse, een uitstekende balans, een grote complexiteit, ... (meer lezen)
Deze Barbera d'Alba is afkomstig van drie verschillende wijngaarden uit de Barolo-zone.Het uitstekende jaartal 2016
heeft een sappige, uitzonderlijk evenwichtige Barbera voortgebracht met knappe zuren, zeer zachte tannines en een goede hout ... (meer lezen)
Robijnrood van kleur met intense aroma's waarin minerale tonen de geur van kersen, viooltjes, rozen- en theeblaadjes en specerijen omkleden. In de aanzet ferme en stevige tannines, de frisse
zuren gevolgd door een robuuste structuur met fine ... (meer lezen)
In feite is dit een 'mini Barolo' want voor het overgrootste deel afkomstig van wijngaarden uit het hart van het Barologebied. Als je voor Barolowijnen de druiven heel streng selecteert zoals
Vietti doet dan hou je nog heel wat mooie druiven ... (meer lezen)