Marchesi Di Barolo Barbera d'Alba Peiragal in giftbox

Barbera d'Alba Peiragal van Marchesi di Barolo komt uit de Piemonte. Peiragal is een oud dialect woord uit de Barolo gemeenschap dat doelt op een heuvel met uitstekende samenstelling, een goede helling die bestaat uit kalkrijke compacte grond met klei en grote stenen. Deze specifieke bodem samenstelling absorbeert regen erg goed en stimuleert de wortels van de wijnstok diep te groeien op zoek naar vocht. Met als resultaat dat de Barbera d’Alba Peiragal een erg fruitige wijn is met een aangename zuurgraad en niet te alcoholisch overkomt. De tannines zijn zoetig maar niet overheersend.

 

Deze wijn wordt modern gemaakt. De druiven worden met de hand geplukt en zo snel mogelijk naar de kelders gebracht waar ze worden geperst. De rijping duurt een jaar in kleine licht getoaste Franse eikenhouten vaten van 225 liter, hierdoor komt de wijn tot een perfecte combinatie van tannines, zuurgraad en alcohol. 

 

Barbera d'Alba Peiragal Marchesi di Barolo heeft een levendige paars robijn rode kleur. Duidelijke aroma's van zwarte bessen, rode bessen, geroosterde hazelnoot en vanille. Een aangename, warm en stevige wijn met een volle harmonieuze body.

Deze wijn is heerlijk bij vitello tonato (dun gesneden kalfsvlees met tonijnsaus), vegetarische taarten, pasta met rijke sauzen, gestoofd of gegrild vlees. Maar kan ook gedronken worden bij gemiddeld oude kazen

€ 52,20

  • Beperkt beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen1