Errazuriz

Het Errazuriz wijnhuis is in 1870 opegericht door Don Maximiano in de ‘Valle de Aconcagua’. De vallei ligt 100 km ten noorden van de hoofdstad Santiago. Deze vallei was met zijn koele en regenachtige winters en daarnaast hete en droge zomers met een vochtige bries vanuit de stille oceaan, ideaal voor de teelt van druiven voor de errazuriz wijnen. Don Maximiano heeft met volharding en doorzettingsvermogen het dorre land getransformeerd naar een wijngaard van wereldklasse. De wijnen van errazuriz werden een feit.

De gemiddelde regenval in de vallei is 250mm. De neerslag komt alleen in de winter. Dit is ongeveer een kwart van de neerslag in Bordeaux, waardoor er over het algemeen meer geconcentreerde errazuriz wijnen ontstaan. Dit gebrek aan regen helpt bij de controle op kracht en besgrootte, en zorgt voor het aanhouden van de rijping. Omdat de lucht warm en droog is, krijgen schimmelziekten zoals meeldauw en Botrytis geen kans. Dit zorgt voor een duurzame aanpak van de errazuriz wijnbouw.