Charles Heidsieck Brut Reserve

Deze non-vintage champagne liet vele toppers waaronder dure millésime champagnes achter zich in een grote blindproeverij. Eigenlijk kun je deze champagne nog het beste beschrijven als een multi-millésime want het aandeel reservewijnen is wel 40%. Velen daarvan zijn meer dan 10 jaar oud!

 

Niet alleen de inhoud fonkelt, ook het uiterlijk van deze Champagne is een feest! Al jaren bekend als een tophuis, met heerlijke subtiele smaakjes als citrus, peer, gedroogde bloemen, hazelnoot en brioche. Zacht en fruitig met een mooie mousse.

 

Je kunt deze champagne nog tegenkomen onder dezelfde naam, maar in een totaal andere fles. De champagne is ook totaal anders want Charles Heidsieck heeft behoorlijke wijzingen doorgevoerd in haar productiemethode. Zo rijpt deze non-vintage champagne nu 12 maanden langer dan vroeger; in totaal meer dan 36 maanden - gelijk aan wat de wet voorschrijft voor een vintage champagne (terwijl voor een non-vintage minimaal 15 maanden staat). De rijping vindt plaats in de Gallo-Romeinse kalkkelders.

 

In de assemblage worden 40% reserve wijnen gebruikt waardoor de gemiddelde leeftijd van de champagnes in de blend aanmerkelijk is gestegen. En de vorm van de fles en het design zijn vernieuwd.

€ 41,50

  • Beperkt beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen1